Monday, 17 September 2012

iPhone unlocking service


HI TO ALL READERS!

WE NOW MOVE ONE STEP AHEAD IN iPhones unlocking, we are not using software such as Cydia nor Sn0wbreeze to unlock your iPhone’s. but making your iPhone to FULLY UNLOCK! This is 1 time process only and you don’t have to be scared to restore or update your iPhone anymore!

works with: all iPhones! 3g,3gs,4,4s

DO NOT TEXT JUST TO ASK ABOUT CARRIER, WILL NOT BE ENTERTAIN!
**PERTANYAAN KOSONG TANPA DEPOSIT TIDAK AKAN DILAYAN!**
**jangan call saya selepas ditipu atau kena scam untuk dapat harga yang mengarut.

This is the list of provider that offering unlocking:

-UK O2, UK Orange, UK T-Mobile, U.K Three, U.K Vodafone
-Australia Optus, Australia Telstra, Australia Three, Australia Vrgin, Australia Vodafone,    Austria Orange
-Brazil Claro, Brazil Oi, Brazil Tim, Brazil Vivo
-Canada Bell, Canada Fido, Canada Rogers, Canada Telus
-Denmark 3, Denmark Telenor, Denmark Telia
-Finland Sonera , France Bouygues, France FranceTelecom, France Orange, France SFR
-Ireland O2, Ireland Three, Ireland Vodafone
-Japan Softbank 
-Korea KT       
-Netherlands T-Mobile, Netherlands Vodafone
-Norway Netcom, Norway Telenor
-Poland Orange
-Portugal Vodafone
-Spain Orange, Spain Telefonica/Movistar, Spain Vodafone
-Sweden Tele2, Sweden Telia, Sweden Three
-Switzerland Orange, Switzerland Sunrise, Switzerland Swisscom
-USA ATT, USA Sprint, USA Verizon

**WE DO NOT CO-OPARATE WITH OTHERS UNLOCKERS THAT MAY BE SCAM! 

**NOTE: PRICE IS NOT SAME DUE TO CARRIER PROVIDER RULES AND REGULATION, 
**TERMS AND CONDITION APPLY!

CONTACT US VIA :pro.connection86@gmail.com
call us at     :013-429 5085

Friday, 27 July 2012

BATERI BUKAN ORIGINAL??? APA BOLEH BERLAKU KALAU PAKAI?

ni adalah sample bagi mereka yang masih lagi x kenal atau degil tapi nak jugak pakai bateri yang local.
tengok sendiri pada contoh bateri yang digunakan oleh iPhone 3gs ini. 2 sebab yang boleh jadi begini.


  1. overcharge/terlebih cas/lupa handphone tgh cas
  2. bateri local, ap local, grade bla bla bla. 


bloated battery

 logic board scalping

logic board bended

ini dikatakan kalau nak murah sangat maka terimalah padahnya.

Monday, 9 July 2012

SPARE PARTS!

ni bagi memudahkan anda cari barang apa yang nak dan kalau xde dalam ni boleh terus tanya!


iPhone 3G

LCD= RM90
T/SCREEN=RM90
BACK COVER=RM99
DOCK/CONN= RM 90
BATT=RM 90
TOP FLEX CABLE=RM100
VIBRATOR=RM45
HOME BUTTON= RM45



iPhone 3Gs


LCD= RM90
T/SCREEN=RM90
BACK COVER=RM99
DOCK/CONN= RM 90
BATT=RM 90
TOP FLEX CABLE=RM100
VIBRATOR=RM45
HOME BUTTON= RM45


iPhone 4G


lcd+touchscreen =rm 200,260 ,600(LG@SHARPpure apple)
BACK COVER= RM 88
DOCK CONN= RM120
BATT               = RM130
CAMERA  (R)      = RM 150
HOME BUTTON= RM 65


iPhone 4s xbanyak beza harga...

iPhone for SALE!

ni senarai harga bagi iPhone. kalau nak order pon boleh. 



iPhone 3GS





16GB = RM 850
32GB = RM 900
black and white. 
# free screen protector
# warranty 1year with or non Jailbreak
# iOS 5.1.1

spec- click disini



iPhone 4




8  GB = NOT IN STOCK
16GB = RM 1550
32GB = RM 1650


black and white. 
# free screen protector
# warranty 1year with or non Jailbreak
# iOS 5.1.1

SPEC - CLICK DISINI!




iPhone 4s



16GB = RM2000
32GB = NO STOCK
64GB = NO STOCK




black and white. 
# free screen protector
# warranty 1year 
# iOS 5.1.1

SPEC - CLICK DISINI!






JAILBREKING!!!

ape itu jailbreak? ape yang boleh nak di-Jaibreakan? kelebihan? kekurangan?




biasanya itulah yang ada dalam setiap org yang tau sikit pasal jaibreak ni kan??
okay, citer pasal jaibreak ni senang je.




prosesnya mengambil masa 30 min ( kira siap). lagi 30 min untuk install 'repo' dan 15-30 min bagi nak bagi basic apps ada.


perlu ke bayar? xla, PERCUMA SAHAJA kalau buat sendiri! kalau saya buat rm 50. tu pon sebab amik masa saya n saya kene tanggung risiko kalau rosak n semua. kalau kat luar sana ada saya dgr sampai RM180. yup it world kbmall.




ada banyak juga tools dia, redsn0w paling famous! selain tu sn0wbreze etc. dan anda perlu la download lebih kurang 900++mb data dia baru boleh buat jailbreak. tgk pada ios berapa yang anda pakai k!




barang yang diperlukan untuk jailbreak=



  1. usb data cable @ firewire
  2. internet
  3. iPhone,iPad, @ ape yang nak di jailbreak
  4. masa(ni paling mahal)

download link!

redsn0w------> click sini!
iTunes   -----> click sini!

Q&A

1-adakah ianya selamat? adakah ada jaminan dari   applekelantan.blogspot.com??
   
=ianya selamat sekiranya anda tahu langkah2 untuk nak jaibreak. TIADA JAMINAN DARI KAMI.  TANGGUNGAN SENDIRI

2- ape yang boleh mengakibatkan idevice saya mungkin x dapat digunakan atau brick?

=  sekiranya masa nak upload jailbreak data, anda tersalah pilih option mungkin akan sangkut!

3- sekiranya sangkut, apa tandanya? ada keluar logo ke? warning?

=  mesti ada, biasa keluar logo iTunes dan cable, atu logo apple.

4- ada jalan untuk baikpulih x? 

= ada, boleh terus berhubung dgn saya. 

5- ada x yang masa buat terus rosak n xleh nak di repair lagi?

= setakat ni xde, sebab kebanyakkan saya bantu semua minor problem. no big deal.

6-macamana awak yakin sangat? dan kenapa awk mengajar untuk jailbreak??

= saya join apple devTeam. saya pun belajar suatu ketika dulu dgn iPhone saya sendiri.

7- biasanya ape lagi masalah yang boleh berlaku?

= signal xde, signal xkuat, dan xboleh activate iphone.

8- boleh ke nak jumpa kalau nak minta tolong jailbreak?

= boleh. just call.










antara gambar=


iphone 4g


iphone 4g

ipad 1



Saturday, 7 July 2012

10 perkara selepas membeli iPhone, iPad

10 perkara selepas membeli iPhone anda ialah??





  1. pastikan jangan JAILBREAK lagi bagi 3-7 hari pertama. ini disebabkan anda mungkin mendapat factory faulty dimana anda mungkin dapat menukarkan iphone anda kepada yag lain. pun sama la, jangan pula anda buang segala sticker pada hp tersebut. nnt banyak soal kalau nak tukar.
  2. JANGAN UPDATE IOS, semasa anda sambungkan kepada iTunes bagi nak sync lagu dan data, anda biasanya akan mendapat 'new update found' sekiranya ada update ios lebih baru lagi dari yang anda gunakan pada iPhone anda. Kenapa??? biasanya ios baru keluar ni masih baru dan mungkin agak x stabil n mungkin masih lagi takde JAILBREAK pada ios itu! so better jangan update dulu. n buat research!
  3. SIM TRAY OPENER, pembuka macam jarum yang nak cucuk lobang sim tray tu. pastikan anda sangkut pada keychain anda. jangan simpan dalam wallet atau poket. susah nanti kalau nak buka. kalau bagi perempuan. anting2 boleh digunakan juga untuk cucuk lobang tu!
  4. APPLE ID, yup ni mmg agak mustahak. kalau nak guna app store atau iCloud mmg perlukan apple id ni. boleh daftar dgn percuma. so just buatlah k!
  5. install 'FIND iPhone'. penting! enable location service skali k! kalau ada org curi anda boleh cari balik atau lock iPhone anda dgn memasuki web apple.com!
  6. JANGAN TERLALU SAYANG. biasakan diri dgn jangan terlalu sayang, maksudnya selalu lap, selalu nak tgk ada calar ke x semua! kalau ada sedikit calar just hati2 la lain kali. sbb percayalah, kalau terlalu sayang benda tu akan sentiasa diuji oleh tuhan kita!
  7. DATA PLAN! handphone dah canggih, harga dah masuk ribu bukan ratus! so tolonglah amik data plan dari telco anda. jangan asyik nak cari wifi hotspot je k. malu bro! hahahahahaha!!!
  8. BELI COVER BLAKANG. kalau kat kbmall 4=rm10 hahah. ni supaya tahan calar la k!
  9. JANGAN JADI MC'GUIVER. jagan nak pandai2 buat jailbreak kalau xtau cara! nanti anda akan tersangkut pada start-up n xboleh nak guna iPhone baru beli tu!!!!!! research dulu, tanya, xtau jugak kang tanya je kat page ni!
  10. JAILBREAK, yup ini yang paling last! ini yang akan buat anda rase seperti iPhone lah raja segala handphone! banyak benda yang xdapat dilakukan oleh stock firmware dapat dilakukan selepas jailbreak! nanti baca page mengenai jailbreak okay!

Kenapa iPhones???

iPhones??




iPhones, jenama, kualiti, kesempurnaan itulah gambaran pertama yang saya boleh bagitau... simple dan mudah untuk kita fahami dan sayangi. antara yang menariknya iPhone ialah ianya sangat-sangat seperti komputer, psp, mp3 player.... sangat sempurna.. inilah smartphones! 

KENAPA iPhone?

  1. tiada masalah lag atau sangkut-sangkut
  2. kelajuan internet dapat dimanfaatkan sepenuhnya!
  3. boleh JAILBREAK (apps,tweak,dan banyak lagi)
  4. boleh buat kerja dgn office etc
  5. boleh dijadikan ipod dan nak sync lagu mmg cepat
  6. sparepart xmahal sangat
  7. camera menarik
  8. android pon tiru UI ios
  9. kalau main game mmg xnk lepas!
  10. keluar poket org tgk mmg UP!


tapi ape yang betul2 membuat ianya berjaya ialah iOS nya... bayangkan. kalau anda format laptop anda dgn win XP size dia -+ sahaja bagi format sesebuah iphone.... maksudnya ialah, walaupun ianya sebuah telefon pintar tapi os nya adalah sebesar sebuah komputer!